29. oktober kl. 09:00

 

Bliv inspireret til at lave din egen ost

 

Tidspunkt: Søndag d. 29. oktober 2017 kl. 9:00 - 15:30

 

At fremstille ost på gårdene og i husholdningerne har været ganske almindeligt bare en til to generationer tilbage. I takt med den stigende interesse for mad, råvarer og egenproduktion er flere og flere begyndt at fremstille ost derhjemme.
Håndfremstilling af ost er lettere end man skulle tro, og med forholdsvis enkle teknikker kan man fremstille forskellige typer af ost som mozzarella, skimmelost og friskost.
På dette kursus lærer du teknikker til at fremstille forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen osteproduktion. Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter med håndfremstilling af ost.
Prisen er inkl. frokost, råvarer og kursusmateriale  
 


Dagens program

 

Velkomst med kort introduktion af dagens program, få enkle ’køkkenregler samt grundprincipperne i ostefremstillingen og introduktion til de ostetyper der skal laves.

 

· Der sættes ost i gang og arbejdes med tre typer af ost          

I løbet af formiddagen stilles der kaffe/te med lidt godt brød frem.

 

· Under indtagelse af frokosten fortælles om ostens oprindelse, historie, de forskellige ostetyper mm.

 

· Der arbejdes videre med ostene 

        

· Ostene klargøres til videre forarbejdning (og lagring) – og tages med hjem.

 

Kaffe/te til afslutning med kort evaluering.

 

Underviser: Sten Holmgaard Sørensen. Mejeriingeniør og mangeårig underviser på Kold College, Odense (hvor mejerister og ostemagere uddannes).

 

Tilmelding: Klik her for at tilmelde

Medlemskab af Musikforeningen
Nedenstående er nu lagt i kurven




29. oktober kl. 09:00

 

Bliv inspireret til at lave din egen ost

 

Tidspunkt: Søndag d. 29. oktober 2017 kl. 9:00 - 15:30

 

At fremstille ost på gårdene og i husholdningerne har været ganske almindeligt bare en til to generationer tilbage. I takt med den stigende interesse for mad, råvarer og egenproduktion er flere og flere begyndt at fremstille ost derhjemme.
Håndfremstilling af ost er lettere end man skulle tro, og med forholdsvis enkle teknikker kan man fremstille forskellige typer af ost som mozzarella, skimmelost og friskost.
På dette kursus lærer du teknikker til at fremstille forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen osteproduktion. Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter med håndfremstilling af ost.
Prisen er inkl. frokost, råvarer og kursusmateriale  
 


Dagens program

 

Velkomst med kort introduktion af dagens program, få enkle ’køkkenregler samt grundprincipperne i ostefremstillingen og introduktion til de ostetyper der skal laves.

 

· Der sættes ost i gang og arbejdes med tre typer af ost          

I løbet af formiddagen stilles der kaffe/te med lidt godt brød frem.

 

· Under indtagelse af frokosten fortælles om ostens oprindelse, historie, de forskellige ostetyper mm.

 

· Der arbejdes videre med ostene 

        

· Ostene klargøres til videre forarbejdning (og lagring) – og tages med hjem.

 

Kaffe/te til afslutning med kort evaluering.

 

Underviser: Sten Holmgaard Sørensen. Mejeriingeniør og mangeårig underviser på Kold College, Odense (hvor mejerister og ostemagere uddannes).

 

Tilmelding: Klik her for at tilmelde



  • Nyhedsbrev
    Få nyheder om koncerter
    og arrangementer m.m..
    * Krævet felt