• Madhus i Halkær !
            eller
  Yoga i Halkær ?

  Kurser i foråret 2017

  12. marts - Moderne syltning til gammeldags smørrebrød
  I forårssyltning skal vi sylte ramsløg og rabarber, som er i sæson i maj. Halkær kro byder indenfor til en lærerig dag med Syltedronningen Helena og de to forårsbebudere. Vi sylter sødt, surt og salt og slutter af med hjemmelavet bagværk og rabarberkage.  Alle får 1 glas rabarber syltetøj med hjem. Pris er inkl. råvarer, glas, opskrifter og let forplejning

  Tilmelding og mere info: http://fokus-folkeoplysning.dk/kurser//dofo/2017-foraar/cat/kurser-paa-halkaer-kro

  22. april - Bliv inspireret til at lave din egen ost
  At fremstille ost på gårdene og i husholdningerne har været ganske almindeligt bare en til to generationer tilbage. I takt med den stigende interesse for mad, råvarer og egenproduktion er flere og flere begyndt at fremstille ost derhjemme.
  Håndfremstilling af ost er lettere end man skulle tro, og med forholdsvis enkle teknikker kan man fremstille forskellige typer af ost som mozzarella, skimmelost og friskost.
  På dette kursus lærer du teknikker til at fremstille forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen osteproduktion. Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter med håndfremstilling af ost.
  Prisen er inkl. frokost, råvarer og kursusmateriale  

  Tilmelding og mere info: http://fokus-folkeoplysning.dk/kurser//dofo/2017-foraar/cat/kurser-paa-halkaer-kro


  20. maj - Forårssyltning med ramsløg og rabarber
  I forårssyltning skal vi sylte ramsløg og rabarber, som er i sæson i maj. Halkær kro byder indenfor til en lærerig dag med Syltedronningen Helena og de to forårsbebudere. Vi sylter sødt, surt og salt og slutter af med hjemmelavet bagværk og rabarberkage.  Alle får 1 glas rabarber syltetøj med hjem. 
  Pris er inkl. råvarer, glas, opskrifter og let forplejning

  Tilmelding og mere info: http://fokus-folkeoplysning.dk/kurser//dofo/2017-foraar/cat/kurser-paa-halkaer-kro


  30. juni - 5. juli - Yoga-festival i Halkær
  Fra Indien kommer yogalærer og fysioterapeut Dr. Rajbir Singh Dhillon. Han underviser i yoga og meditation - for begyndere og øvede. Der vil være yoga to gange dagligt.

  Tilmelding og mere info: Ulla Bondam, tlf. 4050 1550 eller på mail: ulla@ulla.dk - Tilmeldingsfrist 1.maj.


  ---------------

  Halkær

  Halkær Kro ligger midt i et smørhul af Limfjordsnatur og økologiske landmænd. - Midt i Aalborg Fjordland !

  Det vil vi bruge til at udvikle en vifte af praksisbaserede madkurser og madevents, med udgangspunkt i Halkær, sammen med eller hos lokale økologiske landmænd.

  Amatører og professionelle i alle aldersgrupper skal med tiden kunne komme og blive inspireret i det økologiske spisekammer i Halkær.

  Udgangspunktet er lokale råvarer af det bedste årstiden har at byde på.

  Undervisning og temadage

  Økologi i Undervisningen
  - Vi specialsyer undervisningstilbud om økologisk madlavning og landbrug i teori og praksis. Til fagskoler, folkeskoler eller gymnasier. Gerne med udgangspunkt i udendørs madlavning hos landmanden. Vi kan også tage udgangspunkt i køkkenet på Halkær Kro. 
  - eller vi kommer på din skole.
   

  Læs mere her
   

  Børn & Bønder
  - En madlavningsoplevelse i det fri hos økolandmanden
  En madloplevelse, der henvender sig til 4-7 klasse.  Vi besøger en lokal økologisk bondemand i Halkær, og får indsigt i økologisk fødevareproduktion og madens vej fra jord til bord. Vi tilbereder et måltid over bål af sæsonens råvarer, og får læring og erfaring med madhåndværket.
  Børnene vil opleve et undervisningsrum i det fri, der er frisk luft, højt til loftet og rig mulighed for at få jord under neglene. Sanserne vil blive sat i spil og smagsløgene udfordret.
   

  Læs mere her


  Bål & Gryder
  En madoplevelse hvor du sammen med dit team, familien, kollegaerne eller venner samarbejder om at tilberede et økologisk måltid over bål i naturskønne omgivelser. Vi håndsyer forløb om øget maddannelse, bevidsthed om økologisk produktion og forarbejdning, og skaber en tæt forbindelse mellem bonden og bordet, så I bliver i stand til at tage et (mad)valg på et oplyst grundlag.
   

  Læs mere her

   

  KONTAKT:
  Peter Søndergaard
  2347 6038
  peterhalkaer@gmail.com

   


   

   

 • Nyhedsbrev
  Få nyheder om koncerter
  og arrangementer m.m..
  * Krævet felt