Mad og kulturhus

Smag maden

På Halkær Kro er maden i centrum. Vi dyrker selv eller køber lokalt, vi tilbereder de bedste og mest smagfulde menuer og så vi udvikler nyt. Halkær Kro har haft en stærk ideologi omkring bæredygtighed, siden den blev grundlagt i 1992 af otte lokale landmandsfamilier, og det har altid været en selvfølge, at maden er økologisk og lokal, så vidt det overhovedet er muligt. På Halkær Kro får du serveret de gode råvarer med den gode historie og hensynet til naturen er en selvfølge. På Halkær Kro kan du komme og nyde en dejlig menu på kroens åbningsaftener, du kan komme på kurser i charcutteri, oste eller surdej, og du kan være med til at høste og tilbedrede til vores hyggelige folkekøkkenaftener, hvor det er hverdagsmad, men af den samme høje kvalitet som altid.

Kurser & arrangementer

Økologi & lokale råvarer

I 2009 var Halkær Kro det første spisested i landet til at få det økologiske guldmærke. Halkær Kro har nemlig serveret økologisk mad siden 1992. Økologi betyder at dyrene har haft ordentlige levevilkår og at markerne og naturen ikke udsættes for sprøjtegifte. Når vi vælger lokale råvarer ved vi at der er blevet brugt mindst mulig energi på transport og vi har en føling med hvordan maden bliver produceret. Vi kender ganske enkelt den landmand vi handler ved og kan stå inde for maden. Om det er kyllinger, korn eller kartofler. Det giver mening for os.