10. november kl. 09:30

Lær at lave ost

 

At lave ost kan man sagtens gøre derhjemme i sit køkken. Kender man de forholdsvis få grundregler og teknikker, kan man fremstille alle ostetyper fra friskost til gule faste oste som Havarti eller Danbo samt brie og roquefort. I takt med den stigende interesse for mad, råvarer og egenproduktion er mange flere begyndt at fremstille ost derhjemme. På dette kursus lærer du teknikker til at fremstille forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen lille osteproduktion.

Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter fremstilling af rigtig håndværksost.

Vi laver på dagen følgende 3 oste, som du får med hjem: rødkit ost (som den italienske Tallegio) , camembert og en fast gul ost.

 
Dagens program:

  • Velkomst med kaffe og brød

  • Introduktion til grundprincipperne for  ostefremstilling historie og de forskellige ostetyper der skal arbejdes med og lagring

  • Vi sætter ost i gang og arbejder med tre typer af ost          

  • Let frokost

  • Vi arbejder videre med ostene         

  • Vi gør ostene klar til forarbejdning og videre lagring

  • Vi runder af med oprydning og kaffe med lidt kage.

 

 

Underviser: Hans Henrik Knudsen, ostemester på Thise Mejeri

 

Prisen på 800 kr. er inkl. let frokost, råvarer og kursusmateriale

 

Tilmelding: Klik her

Medlemskab af Musikforeningen
Nedenstående er nu lagt i kurven




10. november kl. 09:30

Lær at lave ost

 

At lave ost kan man sagtens gøre derhjemme i sit køkken. Kender man de forholdsvis få grundregler og teknikker, kan man fremstille alle ostetyper fra friskost til gule faste oste som Havarti eller Danbo samt brie og roquefort. I takt med den stigende interesse for mad, råvarer og egenproduktion er mange flere begyndt at fremstille ost derhjemme. På dette kursus lærer du teknikker til at fremstille forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen lille osteproduktion.

Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter fremstilling af rigtig håndværksost.

Vi laver på dagen følgende 3 oste, som du får med hjem: rødkit ost (som den italienske Tallegio) , camembert og en fast gul ost.

 
Dagens program:

  • Velkomst med kaffe og brød

  • Introduktion til grundprincipperne for  ostefremstilling historie og de forskellige ostetyper der skal arbejdes med og lagring

  • Vi sætter ost i gang og arbejder med tre typer af ost          

  • Let frokost

  • Vi arbejder videre med ostene         

  • Vi gør ostene klar til forarbejdning og videre lagring

  • Vi runder af med oprydning og kaffe med lidt kage.

 

 

Underviser: Hans Henrik Knudsen, ostemester på Thise Mejeri

 

Prisen på 800 kr. er inkl. let frokost, råvarer og kursusmateriale

 

Tilmelding: Klik her



  • Nyhedsbrev
    Få nyheder om koncerter
    og arrangementer m.m..
    * Krævet felt