Mad og kulturhus

Burns Ale klar i karet

Årets første bryg fra Halkær Kro Bryglaug er undervejs. Lørdag mødtes de frivillige bryggere under vanlig ledelse af brygmester Antoni Aagaard Madsen og blandede humle, kærlighed og malt fra Thy i bryggekarene. Øllet er skotsk inspireret og er klar til at blive nydt nedkølet i passende mængder til Burns Night d 11 februar. 

Antoni Aagard Madsen er meget forhåbningsfuld: 

“Vi håber, det bliver en rigtig god øl. Det er en ny opskrift, der aldrig er lavet før. Men det bliver ikke en øl, der skræmmer nogen. Skotsk Ale er som genre overgæret, indeholder engelsk humle og lidt røg. Vi havde ikke så meget lyst til, at den skulle smage meget af røg, men har tilsat lidt bøgerøgmalt fra Gyrup i Thy.  Selvom det ikke er meget eksperimenterende er den på 7% og fuld af smag, så det er en øl, der siger goddav.” 

De 120 liter skotsk ale kommer ikke på flaske, men på fad. Derfor gælder det om at komme på ned kroen, hvis den skal smages. Da den er lavet særligt til Burn’s Night, kan man her få  glæde af en smagsprøve. 

Den skotskinspirerede Burn’s Ale er den første øl af tre, der vil se dagens ly dette år. Halkær Kro Bryglaug planlægger at lave en sommerøl, der skal stå klar til festivalen. Den skal være frisk og lidt lettere og passe til en varm festivaldag, hvor der skal danses og spilles længe. Til efteråret satser lauget på en høst-øl med ingredienser fra Halkær Landsbyfælled. det bliver en lidt mørkere og tungere øl, som skal holde os varme, når regn og blæst tager over igen.