Mad og kulturhus

Millionbevilling fra Nordea-fonden skaber nye aktiviteter i Halkær

Pressemeddelelse
Der bliver skruet gevaldigt op for aktiviteterne på Halkær Kro, der netop har fejret 30 år som frivilligdrevet økologisk spillested, for Nordea Fonden har skænket kroen 8 mio kr over tre år. Pengene skal gå til en række tilbud under overskrifterne Fra Jord til Bord og Fællesskab Under Åben Himmel, hvor folk kan finde jordforbindelse, fællesskab og inspiration til et sundere liv.

Vi er meget taknemmelige for Nordea Fondens generøse bevilling. Halkær Kro har tradition for at være et sted, hvor alle er velkomne, og hvor man kan komme som man er, og være lige præcis den, man er. Det fællesskab får vi nu mulighed for at invitere mange flere nordjyder ind i, og det er vi meget taknemmelige for. Vi får samtidig mulighed for at knytte nogle af de folk, der arbejder løst på kroen, tættere til os og sammen kommer vi til at skabe endnu mere liv på kroen” siger Ellen Marie Drastrup, Forperson for Halkær Kros bestyrelse.

Der bliver en del undervisningsaktiviteter for grundskole og ungdomsuddannelser, som har fokus på lokale, sæsonbestemte grøntsager, som man selv er med til at høste og dernæst tilberede. Der kommer også en del aktiviteter for særlige grupper såsom ældre, ensomme, børn med særlige behov mm. Her er omdrejningspunktet også naturen og maden, men der er mere fokus på at udvikle selvværd og fællesskab, og aktiviteterne vil i højere grad foregå i naturen end i køkkenet og kan også inkludere for eksempel cykel, vandring og kano.

Ved spørgsmål, ring til
Peter Søndergaard, daglig leder, 23476038
Ellen Marie Drastrup, formand 23391289
Birgitte Lesanner, næstformand med ansvar for kommunikation 23951214